Nóż do chleba - jaki żeby był bardzo ostry?
Regulamin forum
Regulamin. Ważne, pamiętaj: Nowi użytkownicy (świeżaki) nie mogą umieszczać na tym forum odnośników wcześniej, niż po napisaniu co najmniej 15 postów w różnych dyskusjach o wnętrzach (będą one usuwane).
Regulamin. Ważne, pamiętaj: Nowi użytkownicy (świeżaki) nie mogą umieszczać na tym forum odnośników wcześniej, niż po napisaniu co najmniej 15 postów w różnych dyskusjach o wnętrzach (będą one usuwane).
-
- Bardzo stały bywalec
- Posty: 378
- Rejestracja: pt gru 21, 2012 3:31 pm
- Lokalizacja: Polska, Anglia, Ameryka - gdzie mnie rzuci:)
Nóż do chleba - jaki żeby był bardzo ostry?
Jaki nóż do chleba powinnam wybrać, żeby był super ostry i nadawał się też do krojenia warzyw jednocześnie?
Zależy mi na jakości, ale też na cenie - więc np genialny nóż do chleba za 18 000 zł odpada:)
Kunszt noże damasceńskich doceniam, ale wolałabym coś w przedziale cenowym do 150 zł..
Zależy mi na jakości, ale też na cenie - więc np genialny nóż do chleba za 18 000 zł odpada:)
Kunszt noże damasceńskich doceniam, ale wolałabym coś w przedziale cenowym do 150 zł..
Re: Nóż do chleba - jaki żeby był bardzo ostry?
Może nóż ceramiczny, one się nie tępią, ale też swoją cenę mają. Są używane w profesjonalnych kuchniach, gdzie wszystko ma iść szybko i sprawnie.
Ja w domu mam zwykły nóż i osełkę. Tnie wszystko jak należy.
Ciekawe kto kupi nóż za 18 tysiaków????
Ja w domu mam zwykły nóż i osełkę. Tnie wszystko jak należy.
Ciekawe kto kupi nóż za 18 tysiaków????
- Aleksandra
- Forumowy ekspert
- Posty: 668
- Rejestracja: wt paź 23, 2012 7:27 pm
Re: Nóż do chleba - jaki żeby był bardzo ostry?
Faktycznie, ja bym raczej nie miała takiej kasy,
a nawet jakby, to obawiam się, że nic by mnie nie zmusiło do wydania jej na 1 jeden jedniutki nóż:)
a nawet jakby, to obawiam się, że nic by mnie nie zmusiło do wydania jej na 1 jeden jedniutki nóż:)
Re: Nóż do chleba - jaki żeby był bardzo ostry?
bez przesady noże ceramiczne przecież nie kosztują 18 tysięcy...nie wiem skąd taka cena w ogóle, moja koleżanka kupiła sobie takie noże, a do najbogatszych z tego co wiem nie należy, z tego co wiem to w zależności od tego co zamierzamy nim kroić wybieramy inny nóż, ale w każdym porządnym sklepie z takimi rzeczami będzie ktoś w stanie doradzić co kupić
Re: Nóż do chleba - jaki żeby był bardzo ostry?
Ja też mam noże ceramiczne i nie wydałam na neie fortuny A chleb najczęściej kroję zwykłym metalowym z ząbkami. Świetnie sobie radzi nawet w przypadku bardzo świeżego pieczywa. Polecam
Re: Nóż do chleba - jaki żeby był bardzo ostry?
Matko, nóż za 18 kawałków..... Ja mam nóż do pieczywa z Gerlacha i jest ok, ostry i skuteczny i raczej nie kosztował aż tyle. Ciekawe, czy ten nóż znalazł nabywców?
Re: Nóż do chleba - jaki żeby był bardzo ostry?
przeglądałam dzisiaj stronkę takiego klubu zakupowego i znalazłam archiwalną ofertę na komplet noży ceramicznych ze stojakiem!! za 129 zł!! wydaje mi się, ze super oferta, tak często pojawiają się akcesoria kuchenne, więc jeśli nadal szukasz tych ostrych noży to polecam co jakiś czas obserwować ich promocje
Re: Nóż do chleba - jaki żeby był bardzo ostry?
Słyszałam, że noże ceramiczne są naprawdę bardzo dobre i ostre. Sama planuję zakup, ale trochę boję się, że utnę sobie palec z tą moją ciapowatością
Re: Nóż do chleba - jaki żeby był bardzo ostry?
Kiedyś kupiłem zestaw noży w Mango, taki laserowo ostrzone, nie tępią się itp itd. Do dziś ich używam i szczerze mówiąc nie zauważyłem by się coś pogorszyło z ich ostrością. Kobieta mnie natomiast namawia na kupno jakichś noży japońskich, ale jak widzę cenę po jakieś 400 zł za sztukę, to mi słuch się pogarsza drastycznie.
Re: Nóż do chleba - jaki żeby był bardzo ostry?
kalioppe pisze:Ja też mam noże ceramiczne i nie wydałam na neie fortuny A chleb najczęściej kroję zwykłym metalowym z ząbkami. Świetnie sobie radzi nawet w przypadku bardzo świeżego pieczywa. Polecam
A za ile i gdzie kupiłaś swoje noże ceramiczne? Rozważam ich zakup.