Marmurowy blat w kuchni - warto?
Regulamin forum
Regulamin. Ważne, pamiętaj: Nowi użytkownicy (świeżaki) nie mogą umieszczać na tym forum odnośników wcześniej, niż po napisaniu co najmniej 15 postów w różnych dyskusjach o wnętrzach (będą one usuwane).
Regulamin. Ważne, pamiętaj: Nowi użytkownicy (świeżaki) nie mogą umieszczać na tym forum odnośników wcześniej, niż po napisaniu co najmniej 15 postów w różnych dyskusjach o wnętrzach (będą one usuwane).
Marmurowy blat w kuchni - warto?
Marmurowy blat w kuchni - warto ? Dużo taka przyjemność kosztuje?
Re: Marmurowy blat w kuchni - warto?
Ale z takiego prawdziwego marmuru?
To strasznie ciężkie musi być.
Ale niektórzy takie mają.
To strasznie ciężkie musi być.
Ale niektórzy takie mają.
-
- Zaglądacz forumowy
- Posty: 36
- Rejestracja: pt paź 23, 2015 2:09 pm
Re: Marmurowy blat w kuchni - warto?
Jeśli chodzi Ci o blaty z prawidzwego marmuru, to są okropnie drogie i robione wyłącznie na zamówienie, ale mają kilka plusów:
- łatwo się je czyści
- wystarczy zaimpregnować raz na bardzo długi czas i będą odporne na wodę, specyfiki, wysokie temperatury kładzionych na nich potraw, rysy itp.
A może warto się zainteresować blatami konglomeratowymi? Imitują kamień, ale są o wiele tańsze i równie łatwe w utrzymaniu
- łatwo się je czyści
- wystarczy zaimpregnować raz na bardzo długi czas i będą odporne na wodę, specyfiki, wysokie temperatury kładzionych na nich potraw, rysy itp.
A może warto się zainteresować blatami konglomeratowymi? Imitują kamień, ale są o wiele tańsze i równie łatwe w utrzymaniu
Re: Marmurowy blat w kuchni - warto?
Wg mnie marmurowy blat to faktycznie spory wydatek, ale w sumie jeśli się ma na takie cudo
pieniądze, to czemu nie?
W temacie blatów poczytaj sobie ten artykuł: http://www.deconova.pl/pomysly-na-blat-kuchenny.php,
sporo inspiracji i ciekawostek, które mogą się okazać ciekawsze tudzież tańsze niż marmur, a równie ładnie prezentujace się z zewnątrz:)
pieniądze, to czemu nie?
W temacie blatów poczytaj sobie ten artykuł: http://www.deconova.pl/pomysly-na-blat-kuchenny.php,
sporo inspiracji i ciekawostek, które mogą się okazać ciekawsze tudzież tańsze niż marmur, a równie ładnie prezentujace się z zewnątrz:)
Re: Marmurowy blat w kuchni - warto?
Nie jestem osobiscie przekonany do marmuru. Jest to dość miękki kamień, Tak wiec o ile dobrze sprawdzi się w przypadku parapetów czy blatów w łazience, które nie są tak czesto używane, to do kuchni lepiej będzie zainwestować w blat wykonany z:
granitur
konglomeratu ( ze spieków kwarcytowych)
Które cechuja sie o wiele większa odpornoscią na zabrudzenia, wgniecenia czy zarysowania.
Sugeruję przy tym kontakt z tą firma kamieniarską w Krakowa:
http://mariopablo.com.pl/oferta/blaty-kuchenne/
Powinni doradzić na co się zdecydowac.
granitur
konglomeratu ( ze spieków kwarcytowych)
Które cechuja sie o wiele większa odpornoscią na zabrudzenia, wgniecenia czy zarysowania.
Sugeruję przy tym kontakt z tą firma kamieniarską w Krakowa:
http://mariopablo.com.pl/oferta/blaty-kuchenne/
Powinni doradzić na co się zdecydowac.
Re: Marmurowy blat w kuchni - warto?
W mojej ocenie jak najbardziej warto. Taki blat z kamienia doskonale się prezentuje i każdy to potwierdzi. Poza tym jest dużo lepszą opcją w mojej ocenie niż drewno, jeśli zwrócimy uwagę na trwałość. Najlepiej zamówić go u renomowanych firm takich jak np. Waligóra, które na co dzień wykonują profesjonalną obróbkę kamienia na różne potrzeby klientów.
Re: Marmurowy blat w kuchni - warto?
Zgadzam się, marmur jest lepszy do łazienki. Do kuchni nie ma jak granit, według mnie to idealny kamień na blat, ponieważ jest bardzo odporny na plamy i uszkodzenia mechaniczne, także do kuchni lepszego nie znajdziecie. Granit będzie dobrze wyglądał długimi latami, marmur tego nie gwarantuje, no chyba że kuchnia nie jest intensywnie używana. Jeśli też zdecydowalibyście się na granit to zachęcam was do sprawdzenia sobie hurtowni kamienia Ecostone z Warszawy https://www.galeriakamienia.com/oferuje ... y-kuchenne Mają dobry wybór kamieni (marmurów też) i bardzo rozsądne ceny, także warto u nich robić zakupy.niewazne pisze: ↑śr kwie 04, 2018 10:54 am Nie jestem osobiscie przekonany do marmuru. Jest to dość miękki kamień, Tak wiec o ile dobrze sprawdzi się w przypadku parapetów czy blatów w łazience, które nie są tak czesto używane, to do kuchni lepiej będzie zainwestować w blat wykonany z:
granitur
konglomeratu ( ze spieków kwarcytowych)
Które cechuja sie o wiele większa odpornoscią na zabrudzenia, wgniecenia czy zarysowania.
Sugeruję przy tym kontakt z tą firma kamieniarską w Krakowa:
http://mariopablo.com.pl/oferta/blaty-kuchenne/
Powinni doradzić na co się zdecydowac.
Re: Marmurowy blat w kuchni - warto?
Każdy robi jak chce ale uważam ,że nie jest to dobre rozwiązanie. Raz na zawsze masz ten sam układ.